Zelf kaartjes maken #8: Kaarten maken met vilt

Reclame

kaarten maken van vilt voorbeelden ideeen
Al eens eerder plaatste ik een blog waarin ik zelfgemaakte kaartjes van vilt liet zien. In dit artikel show ik weer nieuwe kaartjes die ik heb geknutseld. Natuurlijk leg ik uit hoe ik ze heb gemaakt :-).

Benodigdheden voor het maken van deze kaartjes

– Standaard vierkante kaarten, ik kocht deze bij de Action
– Vilt, kleuren naar wens
– Versiering naar wens. Ik gebruik een Fineliner, plakparels en Knoopjes
– Papier met een leuk patroontje
– Patroon ballon, ijsjes en olifant. Deze patronen heb ik zelf ontworpen en kun je gratis downloaden door op de link te klikken :-)..
– Printer, lijm, schaar, liniaal en stanleymes

Aan de slag

Stap 1. Meet je blanco kaart op. Snij nu van het papier met een patroontje net een kleiner vak. Plak deze op de kaart.
Stap 2. Kies een patroon (ballon, ijsjes en olifant), print deze uit. Knip de delen uit het papier. Bevestig de patroon delen op het vilt en knip de delen uit het vilt.
Stap 3. Plak de vilten onderdelen één voor één op de kaart.
Stap 4. Versier de kaart naar wens. Met een liniaal heb ik op sommige kaarten met een fineliner een lijntje van streepjes gezet. Op andere kaarten maak ik weer gebruik van plakparels en knoopjes. Versier de kaart zoveel als je wilt :-). Hieronder vind je mijn zelfgemaakte kaarten als voorbeeld :-).

Mijn zelfgemaakte kaarten

kaart gemaakt met vilt 1 ballonnen blauw

Advertentie

kaart gemaakt met vilt 2 ballonnen groen

kaart gemaakt met vilt 3 ijsjes

kaart gemaakt met vilt 4 olifant

kaart gemaakt met vilt 5 olifant

Maak jij graag kaarten?

lijn

Gerelateerde artikelen:

Zelf kaartjes maken #7: Kerstkaarten 2016 #1
Zelf kaartjes maken #6: Kaarten met aquarelverf en vilt
Zelf kaartjes maken #5: Kaarten met vilt
Zelf kaartjes maken #4: Pop up kaarten
Zelf kaartjes maken #3: Kerstkaarten
Zelf kaartjes maken met vilt #2
Zelfgemaakte kaarten
Ontwerp: Ons verhuiskaartje

Advertentie

© Nobody ELSe

22 reacties

  1. Nee ik maak niet graag kaarten, ooit dacht ik van wel, maar nee, dat bleek niet zo mijn ding te zijn, eerder weer wel, het versieren van persoonlijke brieven, ik heb heel lang met mijn nicht bijv. geschreven en dan tekeningen erbij, de enevelop werd versierd voor de postbode, en ga zo maar door, hahahaha Dat dan weer wel, en die brieven zijn er ook nog zeker wel 😀

    X

  2. Leuke kaartjes. Zelf ben ik bij vilt altijd bang dat de lijm erdoor komt en lelijke vlekken maakt. Maar bij te weinig lijm laat alles snel los. Gebruik jij een speciale lijm of heb je tips?
    Misschien dat ik met kerst toch weer wat ga proberen met vilt…

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.