Reclame

DIY #83: Explosie doosjes maken, uitleg en inspiratie

DIY Explosie doosje maken inspiratie
Reclame

DIY Explosie doosje maken inspiratie
Een tijdje geleden plaatste ik een uitgebreide uitleg met gratis printable hoe je stap voor stap een explosie doosje kunt maken. Ik vond dit zo leuk om te doen, dat ik er nog meer heb gemaakt. In dit artikel vind je mijn nieuw gemaakte doosjes en uitleg.

Uitleg de basis van een explosie doosjes maken

Heb je de stap voor stap uitleg gemist hoe je de basis van een explosie doosje maakt? In het artikel: DIY: Uitleg Explosie doosje maken, incl. gratis printable vind je een uitgebreide uitleg en een gratis printable van het doosje.

Mijn gemaakte explosie doosjes

Inmiddels heb ik al diverse doosjes gemaakt. Hieronder vind je van deze doosjes de uitleg en vertel ik wat ik heb gebruikt. Het is mogelijk dat niet alles meer zo te koop is, maar vaak kun je ook iets anders gebruiken. Kijk even wat je nog in huis hebt :-).

Explosie doosje maken met foto’s

Advertentie

Speciaal voor mijn vriend maakte ik dit doosje. Dit idee is ook leuk voor Valentijn. Maar je zou ook zo’n doosje kunnen maken voor een gewone vriend/vriendin met leuke foto’s als herinnering doosje bijvoorbeeld.

Gebruikt bij dit doosje:

Binnenkant
Op de vlakken plakte ik wit papier. Daarop plaatste ik de foto’s. Net iets kleiner dan het witte vlak. Zo komen de foto’s mooi los van de achtergrond. In het midden plakte ik een papiertje met een hartjes patroon en een label met de tekst ‘Ik hou van jou’. Deze heb ik eerst nog versiert met rose gouden transferfolie. De hoeken versierde ik nog met stickers met hartjes.
Explosie doosje foto valentijn DIY

Buitenkant en deksel
De deksel en buitenkant hielt ik bij dit doosje simpel. Op de buitenkant plakte ik wit papier met daarop een papier met een hartjes patroon. Op de deksel deed ik alleen een stuk papier met hartjes patroon.
DIY Explosie doosje valentijn Foto

Explosie doosje liefde gemaakt uitleg

Advertentie

Het eindresultaat
Om het doosje net wat chiquer te maken, besloot ik er een strik omheen te doen.
DIY Explosie doosje uitleg inspiratie

Explosie doosje maken met snijmallen

Voor een verjaardag maakte ik dit doosje.

Gebruikt bij dit doosje:

Binnenkant
Als eerste plakte ik blauwe vlakken op de binnenkant van het doosje. Daarop deed ik een papier met een sterretjes patroon. In het midden gebruikte ik roze papier en een label met ‘Speciaal voor de jarige’. De binnenkant versierde ik verder nog met snijmallen met ballonnen en een taart. Ook maakte ik met een perforator confetti in dezelfde kleuren als de ballonnen. Waarom had ik de confetti bedacht ;-). Wat een werk om het erop te plakken, maar wel extra feestelijk!
Explosie doosje verjaardag inspiratie

Buitenkant
Als eerste plakte ik blauwe vlakken op de binnenkant van het doosje. Daarop deed ik een papier met een sterretjes patroon. De zijkanten versierde ik verder nog met snijmallen van kleine ballonnen. Deze plakte aan de onderkant van het doosje. Als je deze aan de bovenkant plakt dan kan het zijn dat de deksel erover valt. Let daar dus op :-).
Explosie doosje bodem ballonnen

Advertentie

Deksel
Op de deksel plakte ik weer confetti, ik kon het niet laten ;-). Verder nog een roze vlak papier, label en twee ballonnen die ik maakte met snijmallen.
Explosie doosje verjaardag snijmallen action

Het eindresultaat
Explosie doosje verjaardag snijmallen action

Explosie doosje maken met stickers

Als laatste nog een doosje wat ik maakte voor een verjaardag.

Gebruikt bij dit doosje:

Binnenkant, buitenkant & deksel
De binnenkant, buitenkant en deksel van dit doosje maakte ik op dezelfde manier. Als eerste plakte ik roze papier op de vlakken. Daarop kwam het papier met een patroontje, ik gebruikte 3 verschillende patroontjes, maar wel uit één boek zodat ze qua kleur mooi bij elkaar passen. Daarna versierde ik het doosje nog met verschillende stickers. Ook uit één set voor eenheid :-).
Explosion gift box maken uitleg

Advertentie

Explosie doosje bodem

Explosie doosje deksel

Het eindresultaat
Explosie_doosje_DIY uitleg Action Decotime

Welke doosje is jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

DIY #82: Makkelijke manier om een veer te maken
DIY #81: Makkelijk je eigen prikbord/memobord maken (budgetproof)
DIY #80: Uitleg Explosie doosje maken, incl. gratis printable
DIY #79: Cadeaudoosjes maken met deksel (gratis printables)
DIY #78: Slinger maken voor kerstkaarten
DIY #77: Houten servethouder maken (super makkelijk!)

Meer DIY, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

15 reacties

  1. Super leuk, helaas ben ik zelf niet zo handig aangelegd 🙁
    Als het op Marktplaats niet lukt misschien kun je het dan eens op Etsy.com proberen.

  2. Wat een leuk idee, en mooi gemaakt. Ik vindt het doosje met de foto’s het mooist. Maar leuk zijn ze allemaal!!!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.