Haken #79: Discobal giraffe, naar patroon van DenDennis

Haken Discobal giraffe Dendennis
Reclame

Haken Discobal giraffe Dendennis
Discobal giraffe is het vierde feestbeest wat ik haakte uit een boek van DenDennis. Vandaag vertel ik er alles over, zoals over het haakpatroon, gebruikte garen en mijn ervaringen.

Haakpatroon Discobal Giraffe

Het haakpatroon van Discobal giraffe komt uit het boek ‘heel veel knuffels haken met deze dubbeldikke DenDennis’. Ik haakte al eens slingeraap, feestvarken en pakezel. Dit zijn allemaal knuffels uit de categorie ‘feestbeesten’.

Wat ik heb gebruikt voor discobal giraffe:

  • Beige acrylgaren, Action medium, ik gebruikte ongeveer 4 gram
  • Geel acrylgaren, Zeeman Royal, ik gebruikte ongeveer 26 gram
  • Bruin acrylgaren, Zeeman Royal, ik gebruikte ongeveer 10 gram
  • Restjes garen voor de vlekken
  • Haaknaald 3 mm
  • Veiligheidsoogjes, 9 mm
  • Stopnaald, knopspelden, steekmarkeerders, schaar

Hoofd, oren en hoorntjes

Het hoofd ging bijna helemaal goed. Met het toeren tellen heb ik denk ik wel een klein foutje gemaakt, want had opeens een toer te veel. Maar gelukkig zie ik geen verschil met het voorbeeld. Dus misschien toch goed gedaan en niet goed te toeren afgevinkt? De oren en de hoorntjes gingen gelijk goed. Alleen bij het vastmaken op het hoofd heb ik even op moeten letten, maar het is gelukt :-).
Haken giraffe hoofd dendennis

Poten, armen en staart

De poten gingen prima. Bij de tweede poot heb ik alleen 6 vasten eerder van kleur gewisseld zodat de kleurwissel aan de achterkant zou komen en niet aan de zijkant in het zicht. De armen waren ook zo gedaan. De staart was hetzelfde als van de pakezel die ik eerder haakte. Ik vind de staart zo schattig.
Haken giraffe poten armen staart

Lichaam

Advertentie

Het lichaam begon anders dan verwacht. De poten werden eerst aan elkaar gehaakt en vervolgens haakte je verder. Dit had ik niet verwacht omdat ik de poten moest afhechten en de draad wegwerken. Normaal als je poten en lichaam aan één haakt, haak je na de tweede pot dan gelijk door.

Nu vond ik het dus best lastig. Dat begon met de poten aan elkaar maken, want wanneer staan ze nu precies recht naar voren. Daarnaast twijfelde ik ook of ik de 3 vasten moest maken en dan aan de voorkant verder moest gaan met toer 1 of aan de achterkant verder haken. Ik ging verder bij de voorkant, maar de bedoeling was 3 vasten en dan aan de achterkant verder gaan met toer 1. Nu denk je misschien maakt dit uit, maar bij de volgende toeren minder je extra aan de voorkant voor een bolle buik. Om dit op te lossen haakte ik na toer 10 een halve toer extra, zodat ik met toer 11 aan de achterkant begon.

Gelukkig is het uiteindelijk gelukt, maar helaas niet perfect. De benen staan niet precies naar voren.
Haken giraffe lichaam poten moeilijk

Onderdelen aan elkaar zetten

Het in elkaar zetten van de giraffe ging makkelijker dan gedacht. Het hoofd zat zo vast. Ook de armen waren zo bevestigd. De staart was iets lastiger omdat deze zo klein was, maar dit ging ook goed.
Haken giraffe in elkaar zetten stopnaald

Afwerking, de stippen

Als laatste maakte ik de stippen met 4 verschillende kleuren, roze, oranje, blauw en groen. Bij het vastmaken gebruikte ik naast een stopnaald en draad ook een beetje lijm.
Haken giraffe stippen vlekken

Het eindresultaat

Met het eindresultaat ben ik erg blij. Lekker vrolijk. De giraffe was goed te haken, alleen de overgang tussen de poten en lichaam vond ik lastig.
Haken giraffe discobal denDennis

Feestbeesten familie

Advertentie

Hieronder al mijn gehaakte feestbeesten bij elkaar, pakezel, feestvarken, slingeraap en discobal giraffe. Welke is jouw favoriet?
Haken giraffe pakezel slingeraap feestvarken discobal DenDennis
Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #78: Neil de Narwal en Wendy de walvis #2
Haken #77: Pakezel, naar patroon van DenDennis
Haken #76: Monster Webster (haakpatroon Ildikko)
Haken #75: Pica Pau Krokodil René Yacaré
Haken #74: Petra de Panda, gratis eigen haakpatroon
Haken #73: Jack Russel Noa (Haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #72: Diverse sleutelhangers haken (gratis patronen)
Haken #71: Cavalier King Charles Spaniël Lady (MyKrissiedolls)
Haken #70: Paardje Piem #3 (Haakpatroon MyKrissieDolls)

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

8 reacties

  1. Wat een gezellige, feestelijke beestjes allemaal! Ook deze giraf is weer heerlijk vrolijk en mooi geworden. Leuk hoor! Je hebt al een heel feestcomité bij elkaar zo 😉

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.