Kaarten maken #127: een ronde easel kaart maken, gratis printables

Kaarten maken uitleg ronde easel kaart gratis printable uitleg
Reclame

Kaarten maken uitleg ronde easel kaart gratis printable uitleg
In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je makkelijk een ronde easel kaart kan maken. Van de basis van deze kaart vind je ook een gratis printable in dit artikel.

Uitleg ronde easel kaart maken

Hieronder vind je de uitleg om een ronde easel kaart te maken die past in een standaard 13×13 cm envelop. Het maken van de kaart is makkelijk, ook omdat ik een gratis printable heb gemaakt van de basis van de kaart.

Gratis afbeeldingen en labels

De afbeeldingen en het label heb ik zelf ontworpen en kun je gratis gebruiken bij het maken van je eigen kaart. Bij de stap waarbij je deze afbeeldingen gebruikt, staat de link naar de gratis onderdelen om te downloaden.

Je kunt de kaart dus bijna helemaal namaken, alleen het gebruikte papier heb je mogelijk niet in huis, maar dat maakt niet uit. Het papier kan makkelijk vervangen worden door papier met een ander design.

Stap 1: De basis

Download de gratis printable van de basis van de ronde easel kaart. Print beide pagina’s op dik papier. Ik gebruik wit papier van 220 grams.

Advertentie

Bij deze stap gebruiken we alleen pagina 1. Knip de basis uit het papier. Op het patroon zijn de blauw stippellijnen vouwlijnen. De vouwlijnen maak je door zachtjes met een stanleymes over het papier te gaan maar niet door te snijden.
ronde easel kaart gratis printable basis

Stap 2: Ondergrond versieren

Als eerste versierde ik de ondergrond. Dat is op de basis het deel zonder vouwlijnen. Dit is één manier om de ondergrond te versieren, je kunt de kaart natuurlijk op nog vele andere manieren versieren! Kijk wat je leuk vind :-).

Zoals je misschien al gelijk ziet, is de ondergrond niet helemaal rond. Er is een stukje uit. Om de ondergrond toch makkelijk te versieren zie je op de tweede pagina die je geprint heb, verschillende maten ondergrondjes.

Kies de maten die je wilt gebruiken. Begin met de grootste maat die je hebt gekozen, knipt deze uit en trek deze over op papier naar wens. Ik gebruikte als eerste de één na grootste ondergrond voor licht roze papier (Action).
ronde easel kaart basis patroon
Op dezelfde manier maakte ik ook de gele en confetti achtergrond. De confetti achtergrond komt uit het papierbok ‘Celebrate’ van Action Craft Sensations. Door de manier van overtrekken en uitknippen wordt niet alles precies rond, maar het is ook handwerk :-).
ronde easel kaart gratis printable
Op de ondergrond plakte ik met dubbelzijdige tape vervolgens een label met de tekst ‘van harte gefeliciteerd’. Dit label zorgt ervoor dat het achterste deel van de kaart straks blijft staan. Plak het label op een plaats naar wens, hoe verder naar voren hoe lager het achterste deel straks omhoog staat. Ik plakte het label in het midden.

Het label heb ik zelf ontworpen en kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.

De rest van de ondergrond versierde ik met ballonnen en cupcakes. Deze afbeeldingen kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Afbeeldingen beren (geschikt voor te knutselen). De afbeeldingen kleurde ik in met Action DecoTime Twinmarkers en knipte deze uit met een smal wit lijntje om de afbeeldingen.
ronde easel kaart gratis afbeeldingen

Advertentie

uitleg ronde easel kaart maken gratis

Stap 3: Het achterste deel versieren

Knip de cirkel ‘Achterste deel’ uit pagina 2. Tijd om deze te versieren. Ik begin met roze papier die ik net iets kleiner knipte dan het achterste deel. Om zo’n cirkel te maken kun je een snijmal met snijmachine gebruiken en/of een cirkelsnijder. Heb je deze nu niet in huis? Dan kun je ook naar ronde voorwerpen in huis kijken en deze overtrekken, denk daarbij vooral aan glazen en borden.
ronde easel kaart uitleg
Op dezelfde manier maakte ik ook de gele en confetti achtergrond. Dit is hetzelfde papier als ik bij de ondergrond gebruikte.
ronde easel kaart beschrijving maken
De rest van de ondergrond versierde ik met een beer, taart, cadeautjes en vlaggetjes. Deze afbeeldingen kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Afbeeldingen beren (geschikt voor te knutselen). De afbeeldingen kleurde ik in met Action DecoTime Twinmarkers en knipte deze uit met een smal wit lijntje om de afbeeldingen. De afbeeldingen plakte ik met Pritt of dubbelzijdige tape op de kaart.
ronde easel kaart gratis afbeeldingen kaarten
Plak het achterste deel op de basis.
ronde easel kaart uitleg en gratis printable

De kaart is helemaal klaar

uitleg ronde easel kaart maken

Kaarten maken uitleg ronde easel kaart

ronde easel kaart maken uitleg makkelijk beginners

Wil je liever een vierkante easel kaart maken?

Dat kan ook! Hiervoor heb ik ook een tutorial geschreven :-).
Kaarten maken: een vierkante easel kaart maken
vierkante easel kaart maken uitleg

Heb jij wel eens een ronde easel kaart gemaakt?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Kaarten #126: Kaarten met cadeaukaart maken (Extra inspiratie)
Kaarten maken #125: 3D kijkdoos kaart maken, extra inspiratie
Kaarten maken #124: Inspiratie Uitschuifbare kaart maken, incl. gratis printable
Kaarten maken #123: Kaarten met simpel 3D kader (gratis printable)
Kaarten maken #122: Uitleg vierkante easel kaart maken, gratis printables
Kaarten maken #121: Dubbele schuifkaart maken, gratis printables
Kaarten maken #120: Uitvouwbare kaart maken, extra inspiratie (Gratis Printable)
Kaarten maken #119: Action Love2Craft 3D Scene snijmallen, mei 2022

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

5 reacties

  1. Je maakt het ons wel héél gemakkelijk om deze kaart na te maken, en dat is ook wel eens leuk en ontspannend. Bedankt voor de printjes.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.