Kaarten #126: Kaarten met cadeaukaart maken (Extra inspiratie)

Kaart maken met cadeaukaart knutselen gratis printable inspiratie
Reclame

Kaart maken met cadeaukaart knutselen gratis printable inspiratie
Een tijdje terug plaatste ik een uitgebreide uitleg hoe je een kaart met cadeaukaart kunt maken. In dit artikel laat ik meer kaarten zien die ik op deze manier heb gemaakt. Hopelijk kan ik je nog meer inspireren.

Uitleg & gratis printable kaart met cadeaukaart

Heb je de uitleg gemist over de kaart met cadeaukaart op mijn blog? De stap voor stap uitleg en gratis printable van de basis van deze kaart kun je vinden in het artikel:
Kaarten maken: Kaart met cadeaukaart maken (gratis printable)

Inspiratie kaarten maken met cadeaukaart

Hieronder zie je verschillende kaarten die ik heb gemaakt met behulp van de uitleg die ik hierboven heb genoemd. Per kaart zal ik vertellen wat ik heb gebruikt. Het kan natuurlijk zijn dat je deze knutselspullen niet (of niet hetzelfde) in huis hebt. Dat is geen probleem. Je kunt deze knutselspullen makkelijk vervangen door andere artikelen met een ander designs.

Kaart 1: Kaart gemaakt met kant-en-klare afbeeldingen
Deze kaart maakte ik bijna alleen met het papierblok ‘Celebratie collections’ van Craft Sensations (Action). Uit het papierblok haalde ik een vel papier en deze sneed ik op formaat van een A4. Daarop printte ik de gratis printable met de basis van de kaart.

Advertentie

Verder versierde ik de kaart met afbeeldingen uit het papierblok. Het enige wat ik niet uit het papierblok heb, is het label ‘Van harte gefeliciteerd’ en de plakparels op de voorkant. Het label kun je gratis downloaden op mijn blog in het artikel: Gratis printable: Deel 3 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Kaart met cadeaukaart voorkant

cadeaukaart in kaart inpakken ideeen inspiratie

Kaart met cadeaukaart zelf maken knutselen

Kaart 2: Kaart gemaakt met clear stamps
Deze kaart met cadeaukaart maakte ik met clear stamps. Ik ben fan van deze stempels. De stempels die ik bij deze kaart gebruikte zijn van het merk Lawn Fawn. Ik stempelde deze met watervaste stempelinkt (Memento) op witte papier. Daarna kleurde ik de stempels in met Twinmarkers. Bij de kaart gebruikte ik verder nog papier voor op de achtergrond uit het papierblok ‘Beachy Collection’ van Craft Sensations (Action).
Kaart met cadeaukaart stempelen

ideeen inpakken cadeaukaart met kaart uitleg

Kaart met cadeaukaart stempels DIY tutorial

Advertentie

Kaart 3: Kaart gemaakt met snijmallen
De basis van deze kaart printte ik op donkerblauw papier. Op de binnenkant plakte ik wit papier waarop ik met stempelinkt en mallen wolken en gras heb gemaakt. Meer weten over deze techniek? Kijk dan eens in dit artikel bij techniek 3: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken.

De kaart versierde ik verder met snijmallen van vliegers, ballonnen, vlinders en wolken. Deze komen van Action: Kaarten maken #90: Nieuwe A6 snijmallen Action (Sept 2021). Ook gebruikte ik nog een label met de tekst ‘Van harte gefeliciteerd’. Het label kun je gratis downloaden op mijn blog in het artikel: Gratis printable: Deel 3 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
cadeaukaart origineel inpakken ideeen

Kaart met cadeaukaart maken ideeen uitleg

Kaart met cadeaukaart snijmallen action vlieger

Heb jij al eens een kaart gemaakt met daarin een cadeaukaart verwerkt?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #125: 3D kijkdoos kaart maken, extra inspiratie
Kaarten maken #124: Inspiratie Uitschuifbare kaart maken, incl. gratis printable
Kaarten maken #123: Kaarten met simpel 3D kader (gratis printable)
Kaarten maken #122: Uitleg vierkante easel kaart maken, gratis printables
Kaarten maken #121: Dubbele schuifkaart maken, gratis printables
Kaarten maken #120: Uitvouwbare kaart maken, extra inspiratie (Gratis Printable)
Kaarten maken #119: Action Love2Craft 3D Scene snijmallen, mei 2022

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

11 reacties

  1. Goedemorgen Els en weer prachtige kaarten heb je laten zien en zo fijn om het stap voor stap te doen.
    Dankjewel voor al je prachtige kaarten en mag graag jou blog zien.
    Groetjes Heike.

  2. Leuk! Ja ik maak wel eens een kaart voor een kadokaart, maar nog niet op deze manier. Bedankt voor de inspiratie. Ik ben ook gek op stempels, omdat ik dan lekker kan kleuren.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.