Tekenen #42: Gouden lijntjes tekenboek #4, meer tekenopdrachten maken

Gouden lijntjes tekenboek tekenopdrachten smoezen
Reclame

Het is weer tijd om verschillende opdrachten te laten zien die ik maakte in het tekenboek ‘Gouden lijntjes tekenboek’. Natuurlijk leg ik uit hoe ik deze opdrachten heb gemaakt en wat ik heb gebruikt. Hopelijk kan ik je inspireren :-).

Gouden lijntjes tekenboek van Anne Jorinde Kuiper

Het tekenboek ‘Gouden lijntjes tekenboek, 12 smoesjes om wél te tekenen’ kocht ik op bol.com voor € 22,99. Het boek heeft 195 pagina’s. In het ‘Gouden Lijntjes Tekenboek’ worden de twaalf meest gebruikte smoezen om niet creatief bezig te zijn behandeld. Daarnaast staan er veel creatieve opdrachten in om aan de slag te gaan met tekenen.

Benieuwd naar mijn eerdere artikelen welke ik schreef over dit boek, zie de blogartikelen:
Tekenen: Gouden lijntjes tekenboek, info en voorbeelden
Tekenen: Gouden lijntjes tekenboek #2, aan de slag met tekenen
Tekenen: Gouden lijntjes tekenboek #3, nog meer tekenopdrachten maken

Hoofdstuk 7 geen doel, Opdracht ‘In opdracht’, achtergrond woonkamer

De eerste oefening van deze opdracht ‘Maak een verpakking voor thee’ had ik al eerder gemaakt. Zie het artikel: Tekenen #36: Gouden lijntjes tekenboek, info en voorbeelden. Dit keer besloot ik de oefening ‘Maak iets voor boven mijn bank’ te maken.

Boven de bank tekende ik twee planken met daarop verschillende voorwerpen zoals planten en boeken. Één kat is ook maar alleen, dus tekende ik een liggende katje op één van de planken. Mijn schets maakte ik definitief met een zwarte fineliner (Pigma Micron 01). Mijn tekening kleurde ik verder in met aquarelverf (Winsor & Newton).
Gouden lijntjes tekenboek opdracht ontwerpen

Hoofdstuk 7 geen doel, Opdracht ‘In opdracht’, Versier deze taart

Advertentie

Op deze pagina stond een paarse potloodtekening van een taart. De bedoeling was om de taart te versieren. Maar ja, wat voor thema… Ik koos voor een eenhoorn-regenboog taart. Wie wil deze nu niet?

Omdat het silhouet van de taart al was getekend hoefde ik geen schets te maken. Ik begon gelijk met versieren van de taart. Ik koos om aquarelverf (Winsor & Newton) te gebruiken. Ik zette de kleuren licht op en maakte de kleuren steeds donkerder om een schaduweffect te krijgen.
Gouden lijntjes tekenboek verjaardagstaart tekenen

Hoofdstuk 9 gewoon ontspannen, Opdracht ‘Mandala maken’

De opdracht was om zelf een mandala te maken. Op de pagina stonden al hulplijnen. Deze heb ik zelf wat uitgebreid. Daarna ben ik gelijk gaan tekenen met zwart fineliner (Pigma Micron 005 & 08). Niks schetsen ;-). Sommige vakken heb ik ook zwart ingekleurd.

Lijk je het leuk om ook zelf een mandala te maken? Op mijn blog schreef ik hier een uitgebreide uitleg over en ik maakte een gratis stramien om het erg makkelijk te maken: DIY #50: Mandala tekenen, incl. uitleg & printable basispatroon.
Gouden lijntjes tekenboek mandala tekenen

Hoofdstuk 3 Beter voorbereiden, Opdracht ‘Eyes on the prize’

De opdracht was: teken de award die jij alvast hebt gewonnen voor het veranderen van je mindset. Alleen de voet van de beker was getekend. Ik begon dus weer met een schets om de rest van de beker te tekenen. Ik tekende een klassieke beker gevuld met verschillende knutselspullen.

Met een zwarte fineliner maakte ik mijn schets weer definitief. De beker kleurde ik in met aquarelverf (Winsor & Newton). Mijn tekening maakte ik verder af door met een zwarte fineliner de lijnen in de schaduw nog wat dikker te maken. Omdat ik de achtergrond wat wit vond heb ik de beker nog een schaduw gegeven zodat deze niet zo zweefde. Daarna heb ik met aquarelverf nog een streepjes patroon gemaakt op de achtergrond.
Gouden lijntjes tekenboek oefeningen tekenen

Hoofdstuk 4, help een witte pagina, Opdracht ‘Vlekken maken’

Advertentie

Doorbreek de witte pagina door vlekken te maken, dat was deze opdracht. Ik maakte vlekken met aquarelverf. Met een zwarte fineliner maakte ik er beestjes van. Ik vond het nog best moeilijk om iets in de vlekken te zien, haha.
Gouden lijntjes tekenboek vlekken maken

Is zo’n boek met tekenopdrachten iets voor jou?

Gerelateerde artikelen

Tekenen #41: Paperfuel Doodle Your Day #2
Tekenen #40: Gouden lijntjes tekenboek #3, nog meer tekenopdrachten maken
Tekenen #39: Paperfuel Doodle Your Day
Tekenen #38: Gouden lijntjes tekenboek #2, aan de slag met tekenen
Tekenen #37: Huisportretjes tekenen, diverse huizen #9
Tekenen #36: Gouden lijntjes tekenboek, info en voorbeelden
Tekenen #35: Tekenboek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’ #2

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

3 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.