Tekenen #39: Paperfuel Doodle Your Day

Paperfuel doodle your day tekenenen uitleg review
Reclame

Op dit boek heb ik een tijdje moeten wachten (zie shoplog: Shoplog: Knutselspullen gekocht bij diverse winkels). In dit artikel meer informatie over dit nieuwe boek van Paperfuel en mijn eerste tekeningen die ik er in maakte. Met natuurlijk een uitgebreide uitleg wat ik heb gebruikt en hoe ik heb getekend.

Paperfuel Doodle Your Day

Toen Paperfuel bekend maakte dat ze twee nieuwe producten uitbracht heb ik deze gelijk gereserveerd. Over het eerste nieuwe product, het kleurboek voor met kaarten ‘Doodlekleurkaarten om te versturen’ schreef ik al een artikel: Kleuren voor volwassenen #17: Doodlekleurkaarten van Paperfuel.

Op dit boek heb ik langer moeten wachten, vertraging. Op bol.com kocht ik het boek ‘Doodle Your Day’ van Paperfuel (Karin Luttenberg) voor € 14,99. In het begin staat een uitgebreide uitleg over wat doodlen is, voorbeelden en opdrachten die je kunt maken. Het overgrote deel van het boek is een schetsboek, deze pagina’s vul je helemaal zelf.
Shoplog paperfuel doodle your day

Tijd om aan de slag te gaan

Snel nam ik de uitleg door. Later wil ik hier de opdrachten ook van gaan maken, maar ik wilde eigenlijk gelijk beginnen met tekenen op de lege pagina’s. Ik nam bij mijn tekening wel de tips mee bij de uitleg.

Paperfuel had namelijk in december een ‘Fairytale edition Doodle December Challenge’. Ook leuk om te weten: ook zonder dit boek kun je de tekenopdrachten, uitleg en voorbeelden vinden. Kijk dan op haar Instagrampagina Paper_fuel.

Advertentie

Tip: Onder de linkerpagina van het boek heb ik iets gelegd zodat het boek recht ligt. Anders is het erg lastig tekenen.

Start ‘Fairytale edition Doodle December Challenge’
Op 28 november plaatste Paperfuel op haar Instagram een filmpje waarmee ze de start gaf voor de challenge. Hierin worden diverse kleine tekeningetjes stap voor stap uitgelegd. Zeker leuk om terug te kijken!

De mascotte die je hieronder op de foto ziet heb ik nagetekend met behulp van dit filmpje. Ik gebruikte een gewoon potlood voor de schets. De schets trok ik over met een zwarte fineliner (Pigma Micron). Met dezelfde fineliner kleurde ik een deel van de mascotte in. De schaduwen en de cirkel achter de mascotte maakte ik met een grijs kleurpotlood (Faber-Castell)

Fairytale edition Doodle December Challenge: Roodkapje
De opdracht van 1-3 december was het tekenen van Roodkapje. Ik wilde niet alleen het karakter tekenen maar ook de achtergrond opvullen. Als eerste tekende ik roodkapje met een potlood. Roodkapje heb ik zelf verzonnen. Wel keek ik op google naar voorbeelden voor inspiratie voor Roodkapje, want hoe ziet roodkapje er meestal uit… Ik had geen idee. De achtergrond tekende ik ook met potlood.

Toen ik tevreden was heb ik alle lijnen overgetrokken met een zwarte fineliner. Mijn tekening heb ik daarna ingekleurd met alcoholstiften. Dit keer gebruikte ik de Promarkers van Winsor & Newton. De alcoholmarkers van Action gebruik ik ook graag. Wil je meer weten over alcoholmarkers? Lees dan het artikel: Tekenen #24: Werken met Promarkers & Action Twinmarkers (alcoholstiften).

Tip: Ga je ook met alcoholstiften in dit boekje kleuren, leg dan onder de bladzijde die je gaat inkleuren een beschermvel. Het papier drukte zo door dat op mijn velletje wat ik onder mijn pagina had gelegd stift zat.

Advertentie

Als laatste maakte ik de schaduwlijnen nog iets dikker met een zwarte fineliner en gaf ik de lichte plaatsen nog een extra accent met een witte gelpen. Ik ben best blij met mijn eerste getekende sprookje.
Tekenen review doodle your day Paperfuel

Tekenen doodle your day Paperfuel instagram

Tekenen doodle your day Paperfuel roodkapje

Fairytale edition Doodle December Challenge: Hans & Grietje
Niet een heel lief sprookje, maar ik wilde mijn tekening wel leuk houden. Ik maakte een schets met potlood. De inspiratie voor de gezichten haalde ik uit het boek ‘Cartoonmeisje tekenen’, ook van Paperfuel. Hierover schreef ik eerder een artikel: Tekenen #3: Cartoon meisjes tekenen #1, de basis & variaties.

De potloodlijnen trok ik weer over met een zwarte fineliner. Voor het inkleuren was ik geïnspireerd door de tekening van Roodkapje van Paperfuel (zie haar Instagrambericht van 1 december 2023). Ik gebruikte hiervoor weer een zwarte fineliner.
Tekenen Paperfuel sprookjes hans en grietjes

tekenen paperfuel challenge sprookjes inspiratie

Advertentie

Oefening ‘Één pagina vol’
Tijd om toch maar eens een oefening uit het doodle boek te maken. Ik koos voor de opdracht ‘Één pagina vol’. Met de uitleg en voorbeelden uit het boek ‘Schattige diertjes teken je zo!’ maakte ik de schets met potlood. Ook over dit boek schreef ik al eerder een artikel: Tekenen #22: Schattige diertjes teken je zo!.

Vervolgens heb ik alle schetslijnen overgetrokken met een zwarte fineliner (Pigma mircon 01). Met de dikkere fineliner (Pigma mircron 03) maakte ik de lijnen om de dieren dikker. De schaduwlijnen maakte ik met een dunne fineliner (Pigma micron 005). Op de achtergrond maakte ik stipjes met een zwarte fineliner.
Tekenen doodle your day Paperfuel een pagina vol dieren

Tekenen doodle your day Paperfuel inspiratie voorbeelden

Korte review Paperfuel Doodle Your Day

Zoek je een boek met uitleg maar ook zeker genoeg ruimte voor je eigen creaties, dan is dit boek zeker ook wat voor jou. Het papier in het boek is stevig en tekent fijn. Vooral met kleurpotloden en fineliners. Het werken met Promarkers (alcoholmarkers) vond ik iets minder fijn werken. Het papier drukt erg door. Dat laatste is trouwens bij alcoholmarkers altijd, maar bij dit papier wel heel erg. De handzaamheid van het boek vond ik dan weer een pluspunt. Ik heb diverse tekeningen geschetst op de bank heerlijk onder een dekentje en de TV aan.

Gerelateerde artikelen

Tekenen #38: Gouden lijntjes tekenboek #2, aan de slag met tekenen
Tekenen #37: Huisportretjes tekenen, diverse huizen #9
Tekenen #36: Gouden lijntjes tekenboek, info en voorbeelden
Tekenen #35: Tekenboek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’ #2
Tekenen #34: Tekenboek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’
Tekenen #33: Eigen dieren tekenen met het boek ‘Schattige dieren, teken je zo, incl. uitleg #5
Tekenen #32: Tekenboek ‘Fijne lijntjes’, fineliner-kunstwerk, Deel 2
Tekenen #31: Gratis tekenlessen volgen van Paperfuel (NL)

Advertentie

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

8 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.