Review: Boek “My felt doll” deel 2

my felt doll
Reclame

my felt doll Ongeveer 2 maanden geleden had ik een review op mijn site van het boek “my felt doll” van Shelly Down. Ik was en ben nog steeds heel enthousiast over het boek. In het boek staan diverse patronen waarmee je poppetjes van vilt kunt maken. In het vorige artikel liet ik al twee poppetjes zien die ik maakte. En vertelde ik dat ik vast nog wel meer poppetjes van vilt ging maken. Vandaag laat ik nog twee andere poppetjes zien die ik met behulp van dit boek heb gemaakt.

Woodland Maiden

In het boek staan diverse patronen, en dat maakt de keuze altijd moeilijk. Dit poppetje had ik gekozen om te maken omdat ze zo’n schattige jasje met een muts met oortjes had :-).
woodland maiden
Het mutsje met de oortjes
woodland maiden hoofd
Ook bij dit patroon had de schrijfster weer gelet op de details :-).
woodland maiden jas

Cute schoolgirl

Dit poppetje wilde ik ook heel graag met vilt maken. Dat rokje en dat brilletje vond ik gewoon te schattig. De stof van dit rokje stuurde een collega speciaal voor mij op vanuit Amerika :-).
cute schoolgirl
Op deze foto een close up van het brilletje.
brilletje
Ook bij deze pop had de schrijfster weer gelet op de details. In het patroon zaten zelfs de sluitingen van de tas :-).
tas cute schoolgirl

My felt doll mening 2

Ik blijf het boek met zijn mooie gedetailleerde patronen echt heel goed vinden. Het maken gaf me nog steeds heel veel plezier. Ik moet wel eerlijk zeggen, na 4 poppetjes en vele uren werk ben ik nu wel even klaar met dit boek. Maar wie weet pak ik het snel weer en maak ik ook nog een paar andere poppetjes.

Advertentie

Wat vind jij van deze poppetjes? Wat is jouw favoriet?

lijn

Gerelateerde artikelen:

Review: Boek “My felt doll” van Shelly Down
Review: Diverse knutselpakketten Action, Aldi en SoLow
Review: Chinees DIY knutselpakket
Review: Maak je eigen chocoladeletter Action
Review: Minion spaarpot verven van de Action
Review: Uiltjes slinger maken van Action
Review: Decotime Maak je eigen cadeaudoosje
Review: Decotime Decoreer je eigen doosje Action
Review: Viltpakket olifant en aap Zeeman
Review: Make your own Puppy van de Action

Voor meer reviews: klik hier

© Nobody ELSe

17 reacties

 1. Heel leuk, Els, die poppetjes. Als je poppen wilt maken waarmee kinderen kunnen knuffelen en spelen, google dan maar eens WALDORF POPPEN.

 2. Oh, wat zijn ze leuk! Wat heb je ze mooi gemaakt. Zijn de poppen stevig genoeg om mee te spelen? Ik denk aan een meisje vanaf 3-4 jaar 🙂
  Ik denk dat het op het lijstje komt voor de sint. Ik maak vaak seizoentafelfiguren van o.a. atelier Pippilotta. Dan moet dit ook gaan lukken.

  1. Natuurlijk gaat je dit ook lukken :-). De poppetjes zijn best stevig. Je kunt ze natuurlijk zelf iets steviger maken. Mijn poppetjes zijn niet kinderproef ;-).

   1. Tnx! Leuk! Popjes met tricot hoofdjes vind ik lastig, helemaal om ze sterk genoeg te krijgen om mee te kunnen laten spelen. Dit lijkt me te doen.

 3. Oh die Wooden Maid is schattig, ja dat spreekt mij nu aan omdat we ook die kant op gaan nu weer, ook al wil ik dat nog niet, maar het is wel zo, hahahaha prachtige kleuren!

  X

 4. Wat zijn ze toch mooi gemaakt en zien ze er schattig uit. Lief van je collega, want dit rokje past precies bij de outfit van het poppetje. Geweldig zijn ze!!!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.