Reclame

Sieraden maken #3: Sleutelhangers / tassensieraden, incl. uitleg

Sieraden maken tassensieraad sleutelhanger
Reclame

Sieraden maken tassensieraad sleutelhanger
Vandaag laat ik diverse sleutelhangers / tassensieraden zien die ik heb gemaakt. Ik vertel ook hoe ik ze heb gemaakt. Ik ben benieuwd wat je ervan vind :-).

Voorbereiden houten kralen verven

Diverse houten kralen kocht ik eerder bij de Action, zie shoplog Action. Ze leken me heel geschikt voor sleutelhangers. Toen ik wilde beginnen bedacht ik me, ik geef ze een kleurtje.

Houten kralen verven met acrylverf

Makkelijker gezegd dan gedaan :-). De kralen zijn natuurlijk rond en helaas dekte de zilveren en gouden verf niet in één keer. Na het schilderen heb ik alle kralen nog een vernis laagje gegeven.
Sieraden maken houten kralen verven acrylverf

Houten kralen verven met waterverf
Toen ik klaar was met de acrylverf zag ik op Pinterest ook een manier met waterverf. Dat wilde ik ook proberen. Met waterverf van de Action ben ik aan de slag gegaan. Het effect vond ik wel leuk.
Sieraden maken houten kralen verven waterverf

Gemaakte sleutelhangers / tashangers

Hieronder zie je diverse sleutel- en tashangers die ik heb gemaakt.

Roze en blauwe flamingo hanger

Als eerste maakte ik deze flamingo hanger. Ik koos voor de kleuren blauw en roze. De bedeltjes en het veertje kocht ik bij de Action in een setje. Het ‘made with love’ bedeltje komt van AliExpress (zie eerdere grote sieraden shoplog).

De kraaltjes heb ik aan een elastisch doorzichtig koord geregen met aan het uiteinde steeds een knijpkraal om een lusje te maken. De bedeltjes zitten vast met een ringetje.
Sieraden maken sleutelhanger zomer

Groen met roze Lucky hanger

Deze hanger heb ik echt voor mijzelf gemaakt. De hanger lijkt voor geluk te staan (bedel klavertje vier en letters ‘Lucky’), maar stiekem is hij als herinnering gemaakt aan mijn overleden verzorgpony Lucky.

Aan een dun elastisch koord reeg ik roze, groen en een zilveren kralen. Aan het uiteinde van het koord deed ik een knijpkraal om een lusje te maken. Met manen van mijn verzorgpony maakte ik een klein zwart kwastje. Deze maakte ik aan de onderkant vast in het lusje. Als laatste maakte ik nog een sterretje vast bij het kwastje.

Met letterkralen maakte ik haar naam. Naast de naam deed ik roze, licht groene en zilveren kralen. Deze kralen reeg ik op een dun nylon koord. Aan het einde maakte ik ook een kwastje.

Als laatste maakte ik met suède koord nog een ketting met mijn zelf geverfde kralen.
Sieraden maken tassensieraad herinnering paard

Blauw en zilveren hanger

Deze hanger maakte ik voor mijn moeder in haar lievelingskleur blauw. Ik maakte deze hanger hetzelfde als de vorige hanger alleen dan met andere kleuren en bedeltjes (op de ketting met kwastje na).
Sieraden maken sleutelhanger houtenkralen

Roze en oranje lintjes hanger

Bij deze wilde ik iets anders proberen dan bij de vorige hangers. Ik besloot om lintjes te gebruiken. Diverse lintjes deed ik in een klemmetje, beetje lijm en vervolgens kneep ik deze goed dicht met een tang.

Tip: wil je niet dat de lintjes gaan splitsen aan het einde, hou het einde dan heel even in een vlammetje. LET OP niet te lang. Ik doe dit ook altijd boven de gootsteen.

De ketting met de letterkralen ‘kusje’ heb ik weer gemaakt met elastisch koord, 2 knijpkralen en diverse kralen in de kleuren zilver, roze en oranje.
Sieraden maken sleutelhanger lintjes klemmetje

Heb jij veel dingen aan je sleutelbos hangen?

Gerelateerde artikelen:

Sieraden maken #2: Oefenen op Armbandjes en enkelbandjes incl. uitleg
Sieraden maken #1: Workshop sieraden maken

© Nobody ELSe

Reclame

8 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL