Reclame

Kaarten maken #132: Verschillende soorten kerstkaarten maken, inclusief uitleg #2

Uitleg verschillende soorten kertskaarten maken inspiratie en ideeen
Reclame

Uitleg verschillende soorten kertskaarten maken inspiratie en ideeen
In dit artikel leg ik uit hoe je makkelijk verschillende soorten kerstkaarten kunt maken. Waar nodig vind je ook een gratis printable van de basis van de kaart. Voor deze kaarten gebruikte ik het grootste deel knutselspullen van Action.

Verschillende soorten kerstkaarten maken met uitleg

Net zoals vorige jaar (Kaarten maken #94: Verschillende soorten kerstkaarten maken, inclusief uitleg) heb ik ook dit jaar weer een artikel vol met verschillende kerstkaarten. Bij elke kaart staat een een link naar de uitleg en waar mogelijk een gratis printable zodat je niet alles zelf hoeft uit te tekenen. Wel zo makkelijk.

Per kaart zal ik vertellen wat ik heb gebruikt. Sommige knutselspullen die je voorbij ziet komen, zijn misschien niet meer precies zo te koop. Veel van deze knutselspullen heb ik vorig jaar gekocht bij Action. De stempels helaas niet, die zijn van het merk HelloBluebird. Deze knutselspullen kun je makkelijk vervangen door andere knutselspullen met een ander design die nu te koop zijn.

Zig zag kaart

De uitgebreide uitleg & gratis printable van deze zig zag kaart vind je in het artikel:
Kaarten maken: Zig zag kaart maken (incl. Gratis printable)

Advertentie

Bij deze zig zag kaart speciaal voor kerst gebruikte ik afbeeldingen en papier met een patroontje uit een papier knutselsetje van Action. Op de voorgrond zie je een label met de tekst ‘Fijne kerstdagen & een gelukkig nieuwjaar’. Deze heb ik zelf ontworpen en kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #2.
uitleg zig zag kerstkaart

uitleg zig zag kerstkaart 1

Kaart met daarin een cadeaukaart verwerkt

De uitgebreide uitleg & gratis printable van deze kaart met cadeaukaart vind je in het artikel:
Kaarten maken: Kaart met cadeaukaart maken (gratis printable)

Bij deze kaart ging ik aan de slag met 3D stansblokken kerst van Action. Op elke pagina staat één kaart die je kunt maken. Ik koos ervoor om achtergrondjes en afbeeldingen te gebruiken voor mijn kaart met cadeaukaart.

Op de voorgrond heb ik een kaart uit het boekje gemaakt zoals bedoeld. Aan de binnenkant van mijn kaart, waar je ook de cadeaukaart ziet, heb ik diverse achtergrondjes en afbeeldingen gebruikt van diverse kaarten. Ik hield mij dus niet aan de opzet van het 3D stansblokje. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet ;-).
kerstkaart maken met cadeaukaart

Advertentie

kerstkaart maken met cadeaukaart 1

3D kijkdoos kaart

De uitgebreide uitleg & gratis printable van deze 3D kijkdoos kaart vind je in het artikel:
Kaarten maken: 3D kijkdoos kaart maken (incl. Gratis printable)

De achterkant (stap 2 in de uitleg) versierde ik met 4 tinten blauwe stempelink (Chalk Ink DecoTime Action). Op de tussenstukjes (stap 3 in de uitleg) plakte ik wit papier. Aan de bovenkant van het papier knipte ik met een schaar heuvels. Op de achterkant en de tussenstukken plakte ik met Pritt afbeeldingen die ik maakte met clear stamps van het merk HelloBluebird. Deze stempels kleurde ik in met Twinmarkers (Action DecoTime). Op de buitenkant van de 3D kijkdoos plakte ik nog een hertje en een label. Ook dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #2.
kerstkaart in 3d doos

Uitschuifbare kaart

De uitgebreide uitleg & gratis printable van deze Uitschuifbare kaart vind je in het artikel:
Kaarten maken: Uitschuifbare kaart maken, inclusief gratis printable

Het uitschuifbare deel en de voorkant versierde ik met wolken en heuvels die ik maakte met Chalk ink van DecoTime. Meer weten over deze techniek? Kijk dan eens in het artikel bij techniek 3: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken.

Advertentie

Op wit papier stempelde ik sneeuwpopjes, bomen en een huis. De stempels zijn van het merk Hello Bluebird. De stempels kleurde ik in met Twinmarkers (Action) en plakte ik met Pritt op de kaart. Aan de binnenkant van de kaart (als je het schuifbare deel verplaats) plakte ik een label. Ook dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #2.
Uitleg uitschuifbare kerstkaart gratis printable 1

Uitleg uitschuifbare kerstkaart gratis printable

Uitvouwbare kaart

De uitgebreide uitleg & gratis printable van deze Uitschuifbare kaart vind je in het artikel:
Kaarten maken: Uitvouwbare kaart maken (Gratis Printable)

De basis van de kaart versierde ik met papier met sterren en papier met een ruitjespatroon. Deze komen uit een papier knutselsetje van Action. De kaart versierde verder met afbeeldingen uit 3D stansblokken kerst van Action. Deze kocht ik vorig jaar. Als laatste plakte ik nog een label op de kaart ‘Fijne kerstdagen & een gelukkig nieuwjaar’. Ook dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #2.
uitvouwbare kerstkaart uitleg gratis printable

Dubbele schuifkaart t

De uitgebreide uitleg & gratis printable van deze Dubbele schuifkaart vind je in het artikel:
Kaarten maken: Dubbele schuifkaart maken, gratis printables

Advertentie

De twee uitschuifbare delen en de voorkant versierde ik met wolken en heuvel die ik maakte met Chalk ink van DecoTime. Meer weten over deze techniek? Kijk dan eens in het artikel bij techniek 3: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken.

De kaart versierde ik verder met afbeeldingen uit een 3D stansblok kerst van Action. Deze kocht in vorig jaar. Als laatste plakte ik weer een eigen label op de kaart ‘Fijne kerstdagen & een gelukkig nieuwjaar’. Deze kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen.
dubbele schuifkaart kerstkaart uitleg

dubbele schuifkaart kerstkaart uitleg 1

Welke soort kaart vind jij het leukste om te maken speciaal voor kerst?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #131: Action DecoTime Luxe papierblok Kerst, deel 2
Kaarten maken #130: Action DecoTime DIY card making Kerst
Kaarten maken #129: Action DecoTime Luxe papierblok Kerst, deel 1
Kaarten maken #128: Action Snijmallen Kerst Love2craft
Kaarten maken #127: een ronde easel kaart maken, gratis printables
Kaarten #126: Kaarten met cadeaukaart maken (Extra inspiratie)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

10 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.