Haken #81: Kangoeroe Bella (Haakpatroon MyKrissieDolls)

Haken Kangoeroe Bella MyKrissieDolls
Reclame

Haken Kangoeroe Bella MyKrissieDolls
Vandaag vertel ik over het haken van kangoeroe Bella. Het leek me een lastig haakproject, maar gelukkig is het gelukt :-). In artikel vertel ik wat ik precies gebruikte, deel ik mijn ervaringen en deel ik tips hoe ik kangoeroe Bella haakte.

Haakpatroon Kangoeroe Bella

Kangoeroe Bella wilde ik al een tijdje haken. Het boek met het patroon van Bella, ‘Mijn knuffels van sokkenwol’ van MyKrissieDolls, heb ik al even in huis. Daaruit haakte ik al paardje Piem, Koe, aapje Ankie, poesje Mauw en konijntje Lilly. Maar ik durfde aan deze niet zo goed te beginnen, de kangoeroe leek me gewoon lastig. Vooral de buidel en de benen zag ik tegenop.

Dingen die ik heb gebruikt voor mijn Bella de Kangoeroe

  • Promo garen, bruin, Zeeman. Ik gebruikte ongeveer 135 gram
  • Royal garen, licht bruin, Zeeman.
  • Rest zwart garen voor de neus
  • Veiligheidsogen maat 6 mm (baby) en maat 10 mm (mama)
  • Optioneel: nepwimpers (gekocht op AliExpress)
  • Optioneel: strikje bij oor
  • Haaknaald 3 mm
  • Vulling
  • Steekmarkeerders, stopnaald en knopspelden

Het lijf, buidel en baby Kangoeroe haken

Eigenlijk begint het patroon met het hoofd maar het lijfje leek me het lastigste met de buidel dus ik besloot daarmee te beginnen. Het begin ging vlot, vasten in een ring. Bij toer 39 stopte ik met haken.

Buidel
Met licht bruin garen haakte ik de buidel. Deze maakte ik daarna gelijk vast in het gat wat ik eerder haakte in het lichaam. Al deze stappen stonden pas in het patroon na het afmaken van het lijf maar zo kon ik er beter bij. Na de buidel ging ik weer verder met toer 39 van het lichaam en maakte het lichaam af.

Advertentie

Baby kangoeroe
Voor ik het lichaam opvulde maakte ik de baby kangoeroe. Ik hou ervan om een lichaam stevig op te vullen en was bang dat de baby er anders niet meer zou inpassen als ik deze er na het opvullen pas in zou doen.

Op de foto het lijf met buidel en baby. Het ziet er nog niet echt goed uit, haha.
Haken kangoeroe lichaam

Armen, staart en benen

De armen en de staart haken was erg makkelijk, vasten in een ring. De benen waren iets anders dan ik normaal gewend ben, ze bestaan uit twee delen, een voet en been. Het been is maar een klein beetje opgevuld en tegen elkaar aan gevouwen. Dat was even goed opletten, maar gelukkig is het gelukt 🙂
Haken kangoeroe benen poten staart

Hoofd, snuit en oren

Tijd voor het leukste deel om te haken, het hoofd. Ik begon met de snuit. Dit omdat ik straks bij het plaatsen van de ogen de snuit als referentie kan gebruiken. Het haken van de snuit, het hoofd en de oren ging makkelijk. Achter de ogen deed ik nog nepwimpers (AliExpress) en bij het oor een roze strik.
Haken kangoeroe haakpatroon MyKrissieDolls hoofd

Onderdelen in elkaar zetten van de kangoeroe

Het in elkaar zetten van een gehaakt beestje vind ik altijd het moeilijkst en ook het minst leuk om te doen. Bij deze gehaakte kangoeroe vond ik vooral de benen erg lastig. De kangoeroe moet namelijk wel goed staan. Om alles zo goed mogelijk te doen, zet ik alle onderdelen eerst vast met knopspelden. Ik maakte vervolgens eerst het hoofd vast, gevolgd door de armen en benen. Als laatste de staart.

Het eindresultaat

Toen mijn gehaakte kangoeroe Bella klaar was, moest ik even wennen. In het begin zien ik altijd de minpunten, zoals dat de benen toch niet helemaal gelijk zitten. Maar met een nachtje er over geslapen te hebben ben ik toch wel trots. Ik vond het geen makkelijk patroon en het is toch gelukt 🙂
Haken kangoeroe eindresultaat gevorderd

Advertentie

Haken kangoeroe baby patroon

Welk haakproject wilde je steeds aan beginnen, maar stelde je steeds uit?

Gerelateerde artikelen:

Haken #80: Jack Russel puppy’s (haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #79: Discobal giraffe, naar patroon van DenDennis
Haken #78: Neil de Narwal en Wendy de walvis #2
Haken #77: Pakezel, naar patroon van DenDennis
Haken #76: Monster Webster (haakpatroon Ildikko)
Haken #75: Pica Pau Krokodil René Yacaré
Haken #74: Petra de Panda, gratis eigen haakpatroon
Haken #73: Jack Russel Noa (Haakpatroon MyKrissieDolls)

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

7 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.