Terugblik: Knutselen in 2019

terugblik 2019 knutselen
Reclame

terugblik 2019 knutselen
Allereerst wens ik je alvast fijne kerstdagen en een gelukkig, gezond en creatief 2020! Het jaar 2019 is weer bijna voorbij. Tijd voor een kleine terugblik. In dit artikel vertel ik je alles over mijn knutseljaar 2019 :-). Benieuwd lees dan gauw verder :-).

Leukste knutselproject: Panda van vilt

Begin ik voor mij toch echt met de moeilijkste vraag :-). Hierover heb ik echt even na moeten denken en door mijn blog moeten scrollen. Knutselprojecten zijn zo moeilijk met elkaar te vergelijken. Zo hou ik heel erg van haken. Dit kan ik namelijk makkelijk onder een dekentje op de bank voor de TV. Ook maak ik graag zelfgemaakte kaarten, liefst met een vriendengroep. Lekker taart eten, iets te drinken en veel om te snoepen. Oh ja, en natuurlijk veel kletsen. Maar ja, zo heb ik nog geen keuze gemaakt… na lang nadenken ga ik toch voor de panda van vilt in een borduurring. Het patroon heb ikzelf getekend (staat gratis in het artikel) en het werken met vilt vind ik ook gewoon heel fijn om te doen.
DIY panda borduurring uitleg Eindresultaat

Mijn beste aankoop: Action Liquid watercolor, vloeibare waterverf

Lang twijfelde ik of ik de Action Liquid watercolor moest kopen. Gelukkig toch gedaan :-). Inmiddels heb ik al diverse kaarten gemaakt met deze waterverf:
Kaarten maken met vloeibare waterverf
Kleurrijke kaartjes maken
Zelf kaarten maken uitleg waterverf clear stamps DIY

Mijn miskoop: Action Decotime Aquamarkers

Niet omdat de Action Decotime Aquamarkers niet goed zijn hoor, maar ik gebruik ze gewoon te weinig voor het geld. Ik kocht 6 sets van € 4,- per stuk. Nu pak ik nog steeds mijn Twinmarkers. In 2020 wil ik ze echt vaker gaan gebruiken.
Kaarten maken uitleg aquamarkers Twinmarkers decotime action

Onmisbaar in 2019: mijn snij- en embossing machine Love2Craft

Advertentie

Deze machine kocht in 2018 bij de Action (nu ook weer te koop) en heb ik echt al zoveel gebruikt. Je vind in dit artikel een overzicht van diverse kaarten die ik met deze machine heb gemaakt: Budgettip: Nieuwe Action Love2Craft Snij- en Embossingmachine (Weekactie!). Het meeste gebruik ik deze machine om kaarten te maken en is daarbij voor mij echt onmisbaar. De Love2Craft won echt net van de Twinmarkers. Eigenlijk kan ik die ook echt niet missen bij het inkleuren van clear stamps.
Kaarten maken snijmallen action verhuiskaart

Mijn favoriet haakboek: Mijn hondjes van sokkenwol

Dit is natuurlijk duidelijk. Uit dit boek haakte ik al 6 hondjes:

De patronen vind ik erg mooi en zijn heel duidelijk omschreven. Als je basiskennis hebt van amigurumi (knuffels) haken, kom je er zeker uit. Inmiddels is er een deel 2 van het boek ‘Mijn hondjes van sokkenwol’. Maar deze spreekt me helaas veel minder aan, zo jammer.
Haken husky Rosie eindresultaat mykrissiedolls

Mijn favoriete gratis haakpatroon: Konijn Pitsy

Naast boeken haak ik ook graag haakpatronen die gratis op internet staan. Ik heb wel even getwijfeld of ik koos voor Konijn Cory of Pitsy. Uiteindelijk koos ik toch voor konijn Pitsy, omdat het een makkelijk patroon is en een leuk project voor tussendoor.
Haken konijn pitsy eindresultaat

De leukste nieuwe techniek die ik leerde kennen: Paint Pouring

Bij de HEMA kocht ik wandbordjes en rub-on stickers waarmee ik mijn eigen wandbordjes heb gemaakt. De techniek was erg makkelijk en snel, maar ook erg leuk om te doen. Maar toch kies ik voor paint pouring. Deze techniek wil ik in 2020 echt nog eens proberen. Liefst op een super grote canvas… maar daarvoor moet ik wel goed oefenen.
DIY acryl gieten tips ervaring

Met welke creatieve hobby nam ik in 2019 afscheid: mijn bullet journal

Twee jaar hield ik trouw mijn bullet journaal bij. De laatste maanden ging het alleen niet meer zo lekker. Ik hield mijn bullet journal minder bij en het werd echt een moetje. Daarom besloten om met mijn bullet journal te stoppen. Genoeg andere creatieve hobby’s, plus ik heb een Mascha planner gekocht, een stuk minder werk maar wel genoeg ruimte voor creativiteit.
knutselen agenda versieren clear stamps twinmarkers

En als afsluiting van dit artikel wil ik je enorm bedanken voor de bezoeken naar mijn blog, de lieve reacties die ik kreeg en natuurlijk de foto’s die ik kreeg opgestuurd. Bedankt!

Op welk knutselproject ben jij het meest trots uit 2019?

Advertentie

© Nobody ELSe

17 reacties

 1. Wat leuk om zo terug te blikken! De hondjes van sokkenwol heb ik hier ook nog liggen, maar ik heb het haken nog niet goed genoeg onder de knie om eraan te durven beginnen. Deel twee heb ik op de kreadoe in mijn handen gehad, maar toch laten liggen omdat ik vond dat ik eerst maar met deel 1 aan de slag moet gaan 😛 Toevallig heb ik ook afscheid genomen van mijn bullet journal, het was toch niet zo mijn ding om te blijven bijhouden. Misschien pak ik het ooit wel weer op.

  1. De hondjes van sokkenwol zijn, als je de basis van knuffels haken kent, niet heel moeilijk. Het zijn bijna altijd vasten in een ring. Alleen het in elkaar zetten van de losse onderdelen op de juiste plek vind ik nog steeds lastig. Ik raad je dus aan gewoon te beginnen :-). De patronen zijn zo leuk!

   Veel haak plezier :-).

 2. De gehaakte beestjes die je maakt vind ik geweldig! Zelf maak ik heel veel kaarten en gebruik dan geregeld voorbeelden van jouw blog.
  De snij- en embossing machine is echt mijn grote favoriet. Ik gebruik hem erg veel en blijft leuk. Bedankt, ik haal inspiratie uit jouw creativiteit!

 3. Je overzicht-met-prachtige-foto’s (want die zijn ook altijd heel mooi) geven precies weer hoe creatief je bent en hoe perfect al je creaties zijn afgewerkt. Ik heb er het afgelopen jaar weer volop van genoten.
  Wat mijn geknutsel van afgelopen jaar betreft: mijn dekentje van gehaakte granny-squares is goed gelukt en ook de gehaakte slakjes die ik maakte voor mijn jongste kleindochter. Zij geeft die bij haar afscheid aan de kinderen bij haar gastouder als ze in januari naar de basisschool gaat.

 4. Wat een leuke terugblik! Mooie dingen heb je dit jaar weer gemaakt, Els! Knap ook dat je bent gestopt met je bullet journal en dat je voor iets bent gegaan waar je net zoveel plezier uit haalt maar wat minder energie kost. Ik weet dat dat niet altijd zo’n makkelijke keuze is. 🙂

 5. Dat waren inderdaad ontzettend leuke creaties die je gemaakt hebt. Jeetje op welke creatie ben ik het meest trots? Ik denk de uitnodigingen en traktaties van Lucas en Eva. Niet de moeilijkste maar wel een leuk project hihi

 6. ik ben nog niet zo lang lid maar kijk toch telkens uit naar je nieuwe knutselwerken ik wil alles eens proberen bedankt voor de ideetjes

 7. Poeh he… op welk knutselproject ben ik trots, ik zou het niet weten eerlijk gezegd, ik denk dan toch, dat was ik vooral verkocht heb? De skull shawls, 9 in totaal het afgelopen jaar weer… het jaar ervoor ook zoiets, dus die stand staat al op 18 zeker, en ik heb nog op voorraad..

  maar het babydekentje, sterren dekentje is ook erg leuk, of Rupsje Nooitgenoeg… die staat nog niet eens op blog geloof ik, hahaha

  Mijn eigen shawl, secret path, staat ook nog niet eens op blog of op FB, van scheepjes whirl cake, lavendelicious zoiets… katoen/acryl, erg mooi geworden.

  Natuurlijk de dreamcatchers die ik net heb afgemaakt. Ben nu met een srei begonnen weer, de NOW 8 romance, patroon kun je in een groep vinden op FB. Call en dekens maar dan anders zoiets heet het. 😉

  X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.